Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Najprv si pripravíme v miske marinádu. Zmiešame sójovú omáčku so sezamovým olejom a medom. Marinádu nalejeme na filety z lososa a necháme pôsobiť. Najlepšie cez noc, ale postačí aj hodina. Do rozohriateho hrnca vysypeme ryžu. Nasucho chvíľku pražíme a potom zalejeme vriacou osolenou vodou. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Keď je uvarená do polomäkka, prilejeme kokosové mlieko a pomaly dusíme, kým nezmäkne. Na záver prisypeme kokosovú múčku a premiešame. Na stredne silnom ohni rozohrejeme panvicu na grilovanie. Vložíme do nej filety z lososa s marinádou a pražíme asi 8 minút, pričom je dôležité ich pravidelne obracať. Medzičasom v panvici alebo v panvici wok zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a cukinu. Pražíme asi 3 minúty, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme špenát a zvyšnú sójovú omáčku a miešame ešte minútku. Lososa so zeleninou a s kokosovou ryžou ihneď podávame.