Recepty Marinovaný losos s kokosovou ryžou

Suroviny

2 PL sójovej omáčky
1 ČL sezamového oleja
1 ČL medu
2 filety lososa
150 g ryže (hnedej)
400 ml kokosového mlieka
2 PL kokosovej múky
olivový olej
1 strúčik cesnaku (nasekaný nadrobno)
1 červená cibuľa (veľká, pokrájaná na tenké kolieska)
1 mrkva (malá, pokrájaná na tenké plátky)
½ cukety (pokrájanej na tenké plátky)
1 hrsť špenátových listov (mladých)
morská soľ
voda

Popis

Postup

Najprv si pripravíme v miske marinádu. Zmiešame sójovú omáčku so sezamovým olejom a medom. Marinádu nalejeme na filety z lososa a necháme pôsobiť. Najlepšie cez noc, ale postačí aj hodina. Do rozohriateho hrnca vysypeme ryžu. Nasucho chvíľku pražíme a potom zalejeme vriacou osolenou vodou. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Keď je uvarená do polomäkka, prilejeme kokosové mlieko a pomaly dusíme, kým nezmäkne. Na záver prisypeme kokosovú múčku a premiešame. Na stredne silnom ohni rozohrejeme panvicu na grilovanie. Vložíme do nej filety z lososa s marinádou a pražíme asi 8 minút, pričom je dôležité ich pravidelne obracať. Medzičasom v panvici alebo v panvici wok zohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cesnak, cibuľu, mrkvu a cukinu. Pražíme asi 3 minúty, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme špenát a zvyšnú sójovú omáčku a miešame ešte minútku. Lososa so zeleninou a s kokosovou ryžou ihneď podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept