Recepty Marinovaný kapor s vegetariánskym tatárskym biftekom

Suroviny

Marinovaný kapor:
800 g podkovičky z kapra
mäta (niekoľko vetvičiek)
4 strúčiky cesnaku
1 citrón
1 PL slnečnicového oleja
½ ČL soli
100 g polohrubej múky
1 PL čili papričky
1 PL masla
1 PL sójovej omáčky
1 čl bylinkovej soli
Vegetariánsky tatársky biftek:
1 hrnček sušených paradajok
1 hrnček prosa (uvarené)
1 PL olivového oleja
1 PL javorového sirupu
2 PL sójovej omáčky
½ ČL soli
½ ČL bieleho korenia
1 hrsť petržlenovej vňate
Prílohy k bifteku:
1 červená cibuľa (na kocky nakrájaná)
2 kyslé uhorky (na kocky nakrájané)
3 PL kapary
chlieb (kúsky chleba grilované na jednej lyžičke oleja)

Postup

1

Mätu nasekáme na menšie časti, cesnak prelisujeme, pridáme sójovú omáčku, plátky čili, soľ, bylinkové korenie, olej a šťavu z celého citróna. Filety polejeme pripravenou marinádou, prikryjeme a odložíme na hodinu do chladničky.

2

Rybu vyberieme z chladničky, obalíme v múke a vypražíme na rozohriatej panvici s olejom. Počkáme, kým z každej strany nezhnedne.

3

Na konci vyprážania pridáme maslo a tri lyžice marinády.

4

Potom sa pustíme do prípravy „bifteku“. Všetky suroviny okrem prosa vložíme do nádoby a rozmixujeme, no nie na úplné hladkú zmes. Následne pridáme proso a opäť rozmixujeme.

5

Kovovú kruhovú formu vymastíme olivovým olejom, vložíme do nej zmes, jemne pritlačíme lyžičkou a kruh odoberieme. Tatársky biftek ochutíme soľou a korením. Obložíme cibuľou, uhorkami, kaparami a podávame s grilovaným pečivom alebo spolu s vyprážaným kaprom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept