Recepty Makrónky od Valentína

Suroviny

250 g práškového cukru
4 vajcia (len bielka)
140 g mletých mandlí
potravinárske farbivo (červené alebo ružové)
1 štipka soli
200 g horkej čokolády
100 g smotany 30%
½ lyžičky mletého čili (možno vynechať)

Popis

Vo veľkej miske zmiešame pomleté mandle a cukor. Vyšľaháme si sneh z bielok so štipkou soli až kým nám sneh nedrží celkom pevne. Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva. Pomaly zapracovávame sypkú zmes, ktorú následne dáme do cukrárenského vrecka.

Vytvárame kolieska, cca 3 – 5 cm, na plech, na ktorom máme papier na pečenie. Necháme 30 minút postáť, aby sa nám na povrchu vytvorila „škrupinka“. Potom vložíme do rúry, ktorú máme predhriatu na 170 °C. Pečieme 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z plechu ich berieme až vychladnuté.

Smotanu zahrievame v hrnčeku (nevaríme), pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme čili, prelejeme do misky a necháme v chladničke stuhnúť. Makrónky od Valentína Polovicu makrónkov natrieme lyžičkou krému a spojíme. Odložíme na chladné miesto.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept