Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vo veľkej miske zmiešame pomleté mandle a cukor. Vyšľaháme si sneh z bielok so štipkou soli až kým nám sneh nedrží celkom pevne. Pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva. Pomaly zapracovávame sypkú zmes, ktorú následne dáme do cukrárenského vrecka.
Vytvárame kolieska, cca 3 – 5 cm, na plech, na ktorom máme papier na pečenie. Necháme 30 minút postáť, aby sa nám na povrchu vytvorila „škrupinka“. Potom vložíme do rúry, ktorú máme predhriatu na 170 °C. Pečieme 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z plechu ich berieme až vychladnuté.
Smotanu zahrievame v hrnčeku (nevaríme), pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme čili, prelejeme do misky a necháme v chladničke stuhnúť. Polovicu makrónkov natrieme lyžičkou krému a spojíme. Odložíme na chladné miesto.