Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Filé umyjeme, osušíme a odrežeme z neho kožu po celej dĺžke. Polejeme polovicou citrónovej šťavy s troškou soli a čierneho korenia. Prikryjeme alobalom a dáme nabok na 15 minút. Medzitým si pripravíme omáčku, ktorou budeme polievať lososa.
Do misky dáme med, javorový sirup, koreniny, čili vločky, rozmarín, oregano, čierne korenie, soľ, šťavu z polovice citróna, pretlačený cesnak a všetko dobre zmiešame.
Lososa preložíme do žiaruvzdornej nádoby vyloženej papierom na pečenie a zalejeme omáčkou, vrch ešte bohato posypeme čiernym korením.
Rúru predhrejeme na 185 °C a rybu pečieme asi 20 minút.
Brokolicu nakrájame na ružičky, vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút. Scedíme a zalejeme studenou vodou. Osušenú položíme na tanier. Na panvici opražíme mandľové plátky. Do misky pridáme jogurt, ošúpaný a na malé kocky nakrájaný strúčik cesnaku, 1 lyžicu olivového oleja, štipku soli a všetko dobre premiešame.
Brokolicu polejeme omáčkou, posypeme mandľovými plátkami a podávame spolu s lososom.