Recepty Losos s bylinkovou krustou

Suroviny

600 g lososovej filety
kôpor
½ hrsti mäty
½ hrsti pažítky
30 g syra Grana Padano
1 citrón (len šťava)
2 PL olivového oleja (+ na pokvapkanie pred podávaním)
600 g zemiakov (nových)
½ zväzku reďkovky
100 g zelenej fazule
soľ
čierne korenie

Popis

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a v osolenej vode ich uvaríme domäkka. Bylinky nasekáme nadrobno, zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou a nastrúhaným syrom. Filetu lososa osolíme, okoreníme a položíme kožou nadol na plech vystlaný alobalom. Na vrchnú časť rukami pritlačíme bylinkovú zmes. Lososa zvrchu obalíme alobalom, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 °C, a pečieme približne 15 – 20 minút. Zelené fazuľky umyjeme a odkrojíme konce. Varíme ich vo vriacej vode približne 5 minút – mali by byť mäkké, no zároveň chrumkavé. Reďkovky umyjeme, nakrájame na štvrtinky a zmiešame spolu s uvarenou fazuľkou a so zemiakmi. Lososa na záver pokvapkáme olivovým olejom a podávame ho so šalátom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept