Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Do múky pridáme soľ, cukor a na kocky nakrájané zmäknuté maslo. Zmes rýchlo spracujeme a podľa potreby pridávame po troškách ľadovú vodu. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke. Egreše umyjeme, odstopkujeme a nakrájame na polovičky. Približne tri štvrtiny z nich dáme do rajnice, zasypeme cukrom, pridáme 3 – 4 polievkové lyžice vody a necháme ich zmäknúť. Vo vode rozmiešame škrob a pridáme do hrnca. Keď zhustne, tak ho odstavíme. Cesto vyvaľkáme do kruhu a opatrne prenesieme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Ak by sa cesto trhalo, skúsime ho vyvaľkať priamo na múkou posypanom papieri na pečenie. Do stredu cesta vložíme zmäknuté egreše tak, aby ostali od okraja aspoň 4 – 5 cm. Posypeme trstinovým cukrom, zvyšnými egrešmi a okraje zabalíme. Tieto okraje nakoniec potrieme žĺtkom a posypeme trochou trstinového cukru. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 – 45 minút dozlatista. Približne 15 minút pred dopečením môžeme posypať mandľovými lupienkami. Hotový koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.