Recepty Kurča na marhuliach

Suroviny

1 kuriatko (stredne veľké)
3 marhule
60 ml horčice (kremžská)
2 PL olivového oleja
2 PL červeného vinného octu
soľ
1 červená cibuľa
1.4 dcl vody (alebo vývaru na podliatie)

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 175 °C. Marhule umyjeme a nakrájame na polovice. Cibuľu nakrájame na plátky.

2

V miske zmiešame s olejom, octom, soľou a horčicou.

3

Zmesou poriadne potrieme kurča zvonka aj zvnútra.

4

Na pekáč dáme cibuľu, na ňu položíme kurča a podlejeme vodou alebo vývarom.

5

Pečieme 60 minút, potom pridáme ku kuraťu marhule – môžeme vložiť aj do kuraťa, a pečieme ďalších 30 minút. Počas pečenia kura pravidelne polievame výpekom.

6

Upečené kurča necháme vychladnúť na asi 15 minút a podávame spolu s cibuľou a marhuľami.

7

Náš tip: Podávajte s ryžou, do ktorej ste pred varením pridali klinček.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept