Recepty Kuracie prsia s pórom

Suroviny

700 g kuracích pŕs
1 pór (stredne veľký)
300 g šampiňónov
½ cibule
1 strúčik cesnaku
1 dl bieleho vína
1 štipka muškátového orieška
soľ
čierne korenie
100 ml sladkej smotany
2 PL slnečnicového oleja

Popis

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Pór dobre umyjeme, nakrájame na tenké kolieska a rozdelíme na dve časti. Šampiňóny očistíme a tiež ich nakrájame na tenké plátky. Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme tak, aby sme vytvorili dva plátky mäsa. Tie následne osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici na 1 PL oleja z obidvoch strán. Opečené mäso dáme bokom a udržiavame ho v teple. Do výpeku pridáme zvyšnú polievkovú lyžicu oleja, cibuľu a cesnak a všetko chvíľu restujeme. Po 3 minútach pridáme prvú časť póru a šampiňóny. Dobre premiešame a dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Zeleninu podlejeme vínom a necháme ho odpariť, následne do zmesi pridáme smotanu, kúsky kuracieho mäsa a podlejeme 2 dl vody. Panvicu prikryjeme a mäso necháme 10 minút dusiť na miernom plameni. Potom panvicu odkryjeme, pridáme zvyšnú časť póru a varíme ďalšie 2 minúty. Vďaka tomu si pór zachová peknú zelenú farbu. Mäso podávame s obľúbenou prílohou napríklad s dusenou ryžou či so zemiakovou kašou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept