Recepty Kuracie prsia na citróne s brokolicou

Suroviny

4 kuracie prsia
1 citrón (väčší)
2 strúčiky cesnaku
300 g mrazenej brokolice
soľ
čierne korenie
pažítka (čerstvá)
3 PL slnečnicového oleja

Popis

Rúru predhrejeme na 200 °C. Medzitým nakrájame umyté citróny na tenké plátky. Z kože na kuracích prsiach urobíme kapsičky a do každej vložíme 2 plátky citrónu. Mäso dobre osolíme, okoreníme a dáme na plech na pečenie. Pokvapkáme ho olejom, pridáme 2 celé strúčiky cesnaku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 15 – 20 minút (podľa veľkosti kuracích pŕs). Mrazenú brokolicu varíme do polomäkka a približne 5 minút pred dopečením kuracích pŕs v rúre ju pridáme na plech ku kuraťu. Kura je upečené, keď má krásne chrumkavú kôrku a brokolica je hotová, keď je po okrajoch hnedá. Vhodnou prílohou je napríklad zemiaková kaša.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept