Recepty Kuracia živánska s baklažánom a cuketou

Suroviny

4 kuracie stehná (bez kosti)
8 zemiakov (môžu byť aj sladké)
2 červené cibule
2 cukety (zelené)
1 baklažán
2 strúčiky cesnaku
1 klobása (mäsitá)
8 plátkov slaniny
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom spolu s cesnakom. Cuketu aj so šupkou nakrájame na plátky, baklažán ošúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky, klobásku a cibuľu nakrájame na plátky, cesnak roztlačíme.

Do alobalu navrstvíme zeleninu, zemiaky, plátky slaniny, mäso, cibuľu, klobásku, znova plátky slaniny a nakoniec zemiaky. Alobal uzatvoríme a dáme do pahreby, prípadne na plech. Pečieme približne 45 až 60 minút pri teplote 200 °C.

Kuracia živánska s baklažánom a cuketouJednotlivé porcie je tiež možné zabaliť zvlášť a následne ich servírovať na tanieri.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept