Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Tortovú formu vymažeme maslom a vyložíme ju papierom na pečenie, rúru rozohrejeme na 180 °C. Mandle rozmixujeme najemno, kým nevznikne mandľová múka. Tú potom zmiešame s polentou a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom. Keď vznikne hladký krém, pridáme vajcia, vanilkový extrakt a šľaháme ďalej. Do maslovej zmesi postupne pridáme sypkú zmes a dobre premiešame. Časť cesta dáme do formy na pečenie a lyžicou ho rovnomerne roztrieme. Na cesto poukladáme mrazené ovocie a prikryjeme ho zvyšným cestom. Vrch uhladíme, posypeme mandľovými lupienkami a koláč vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 50 minút pri 180 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte ďalších 20 minút. Či je koláč upečený, zistíme tak, že doň pichneme drevenou špajdľou. Ak bude suchá, koláč je upečený, ak nie je, ešte chvíľu ho pečieme. Hotový koláč necháme úplne vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.