Recepty Kukuričný koláč s lesným ovocím

Suroviny

100 g kukuričnej krupice (polenty)
200 g mandlí (blanšírovaných)
200 g masla (+ maslo na vymazanie formy)
200 g kryštálového cukru
3 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
2 ČL prášku do pečiva
200 g mrazenej zmesí lesných plodov
30 g mandľových plátkov
práškový cukor (na posypanie)

Popis

Tortovú formu vymažeme maslom a vyložíme ju papierom na pečenie, rúru rozohrejeme na 180 °C. Mandle rozmixujeme najemno, kým nevznikne mandľová múka. Tú potom zmiešame s polentou a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme maslo s cukrom. Keď vznikne hladký krém, pridáme vajcia, vanilkový extrakt a šľaháme ďalej. Do maslovej zmesi postupne pridáme sypkú zmes a dobre premiešame. Časť cesta dáme do formy na pečenie a lyžicou ho rovnomerne roztrieme. Na cesto poukladáme mrazené ovocie a prikryjeme ho zvyšným cestom. Vrch uhladíme, posypeme mandľovými lupienkami a koláč vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme 50 minút pri 180 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte ďalších 20 minút. Či je koláč upečený, zistíme tak, že doň pichneme drevenou špajdľou. Ak bude suchá, koláč je upečený, ak nie je, ešte chvíľu ho pečieme. Hotový koláč necháme úplne vychladnúť a podávame ho posypaný práškovým cukrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept