Recepty Krkovička s pečenou zeleninou

Suroviny

6 plátkov bravčovej krkovičky
150 ml čierneho piva
soľ
čierne korenie
1 ČL rasce
1 cvikla (stredne veľká)
1 cibuľa (veľká)
1 strúčik cesnaku
3 mrkvy
2 paštrnáky
2 PL olivového oleja

Popis

Krkovičku jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na pekáč. Zalejeme ju čiernym pivom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 45 minút. Potom alobal odstránime a dáme krkovičku ešte dopiecť na ďalších 20 až 25 minút. Počas pečenia môžeme mäso otočiť, aby bolo hotové z každej strany. Zeleninu ošúpeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Strúčik cesnaku rozkrojíme na polovice a cibuľu nakrájame na mesiačiky. Všetku zeleninu rozprestrieme na plech tak, aby sa neprekrývala a jemne ju polejeme olejom. Dochutíme soľou a korením a dáme piecť k mäsu. Zelenina sa pečie približne hodinu, takže ju vložíme do rúry asi 10 minút po tom, ako sme dali piecť mäso. Upečené mäso servírujeme s pečenou zeleninou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept