Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Nachystáme si hrniec a rozpustíme v ňom maslo. Na masle osmažíme cibuľu. Do hrnca nasypeme ryžu a za stáleho miešania asi 3 minúty restujeme. Ryžu zalejeme vínom a krátko povaríme, aby sa alkohol vyparil.
Ryžu podlejeme horúcim kuracím vývarom. Ryžu varíme asi 20 minút domäkka a podľa potreby pridáme vývar.
Kým sa rizoto uvarí, nakrájame si cuketu na väčšie kúsky a opražíme ju na rozpálenom olivovom oleji. Cuketu ochutíme lisovaným cesnakom a podľa chuti osolíme.
Cuketovú zmes pridáme do hotovej ryže. Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán a hneď podávame.
TIP: Rizoto môžeme dozdobiť čerstvými olivami a obľúbenou bylinkou.