Recepty Krémové bezlepkové cestoviny s grilovanou cuketou

Suroviny

Cuketa:
2 cukety
1 PL olivového oleja
1 PL červeného vinného octu
1 PL petržlenovej vňate (čerstvo nasekanej)
1 PL bazalky (čerstvo nasekanej)
½ cesnaku (mletého)
½ ČL soli
½ ČL mletého čierneho korenia
Cestoviny:
500 g špagiet (Tesco Free From)
3 PL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 ml bieleho vína (suchého Chardonnay)
40 g masla
1 čl soli
½ ČL mletého čierneho korenia
200 g parmezánu (strúhaného)

Postup

1

Cuketu umyjeme, osušíme a pomocou veľmi ostrého noža ju nakrájame na tenké plátky. Dáme do misy, pridáme olej, vínny ocot, petržlenovú vňať, bazalku, mletý cesnak, soľ a korenie a premiešame tak, aby bol každý plátok rovnomerne pokrytý. Následne ich poukladáme na rozohriaty gril a grilujeme z každej strany 1 až 2 minúty (podľa hrúbky plátkov). Hotové odložíme nabok.

2

V hrnci privedieme vodu do varu, osolíme, pridáme Tesco Free From špagety a varíme podľa návodu.

3

Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Miešame a po dvoch minútach pridáme víno, maslo, soľ a korenie. Varíme 5 minút. Následne stiahneme z plameňa, pridáme scedené cestoviny a parmezán a poriadne premiešame.

4

Servírujeme s grilovanou cuketou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept