Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rúru predhrejeme na 200 °C. Do menšej zapekacej misy dáme ošúpané strúčiky cesnaku, pokvapkáme ich olivovým olejom a posypeme trochou soli. Pečieme 15 – 20 minút dozlatista a domäkka. Po upečení necháme cesnak trochu vychladnúť.
Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Na miernom ohni ich uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení zemiaky scedíme a vrátime do hrnca.
Pridáme k nim opečené strúčiky cesnaku, zeleninový vývar, sójovú smotanu, lahôdkové droždie, mletú sušenú cibuľu a sušený tymian. Ochutíme mletým čiernym korením a zvyškom soli a rozmixujeme na hladký krém. Privedieme do varu a povaríme 5 minút. Odstavíme.
Pripravíme si huby. Očistíme ich a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme huby, tymian, soľ a mleté čierne korenie. Restujeme približne 10 – 15 minút, kým sa nevyparí voda. Podlejeme bielym vínom a dozlatista restujeme asi 5 minút.
Polievku rozdelíme do misiek, ozdobíme tekvicovým olejom, pridáme orestované huby a posypeme čerstvým tymianom. Podávame teplé.