Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Očistený karfiol rozoberieme na malé ružičky, cibuľu nakrájame na kocky, syr nastrúhame.
Na rozpálenom oleji speníme cibuľu, pridáme karfiol a osmažíme asi 4 minúty.
Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a varíme do zmäknutia (asi 15 minút).
Karfiol vo vode rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, horčicu, nastrúhaný syr a pri miernej teplote miešame, kým sa syr neroztopí.
Rožok nakrájame a na panvici nasucho opečieme.
Servírujeme s opečeným pečivom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a trochou syra.