Recepty Krémová karfiolová polievka

Suroviny

1 karfiol (asi 800 g)
1 cibuľa (malá)
300 g čedaru
750 ml vody (alebo vývaru)
250 ml smotany na varenie
1 PL horčice
slnečnicový olej
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať (na ozdobenie)
1 rožok

Postup

1

Očistený karfiol rozoberieme na malé ružičky, cibuľu nakrájame na kocky, syr nastrúhame.

2

Na rozpálenom oleji speníme cibuľu, pridáme karfiol a osmažíme asi 4 minúty.

3

Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a varíme do zmäknutia (asi 15 minút).

4

Karfiol vo vode rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, horčicu, nastrúhaný syr a pri miernej teplote miešame, kým sa syr neroztopí.

5

Rožok nakrájame a na panvici nasucho opečieme.

6

Servírujeme s opečeným pečivom, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a trochou syra.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept