Recepty Krémová brokolicová polievka v žemli

Suroviny

2 žemle
1 rožok
1 mrkva
¼ brokolice (malej)
300 ml vody (alebo vývaru)
1 PL bieleho jogurtu
vlašské orechy (na oči)
pažítka
soľ

Postup

1

Očistenú brokolicu a mrkvu nakrájame na menšie kúsky, jedno menšie koliesko mrkvy dáme bokom a prekrojíme na polovicu.

2

Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a dáme variť.

3

Uvarenú zeleninu rozmixujeme, pridáme jogurt.

4

Zo žemlí odrežeme vrchnú štvrtinu, vnútro žemle vydlabeme.

5

Z rožka odrežeme konce na hlavičky.

6

Z orieškov spravíme oči, z pažítky fúziky a z mrkvy ušká. Hlavu zajačika položíme na hranu spodnej misky. Zajka položíme na tanier, ozdobíme petržlenovou vňaťou a servírujeme v ňom polievku. Tip: Namiesto žemle môžete použiť aj malý guľatý chlieb a hlavičku spraviť zo žemle.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept