Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Quinou premyjeme v sitku.
Mlieko alebo vodu dáme zovrieť, pridáme quinou a premiešame. Na slabom ohni varíme 12 – 15 minút. Po uvarení necháme ešte 5 minút pod pokrievkou.
Quinou dáme do mixéra a rozmixujeme na hladké pyré. Ak je príliš hustá, pridávame ešte po lyžiciach tekutinu (mlieko, vodu).
Quinoovú kašu môžeme podávať naslano alebo nasladko, ochutenú medom a ovocím.
Tip: Kašu z quinoy môžete zamraziť vo formičkách na ľad, rýchlejšie sa tak rozpustí, keď ju budete potrebovať. Zamrazená vydrží 3 mesiace.