Recepty Karfiolové fašírky z 5 surovín

Suroviny

1 karfiol (stredne veľký)
1 cibuľa (malá)
50 g parmezánu
60 g strúhanky
1 vajce (veľké)
soľ

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 175 °C.

2

Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a varíme v osolenej vode 5 – 10 minút (podľa veľkosti ružíc).

3

Karfiol zlejeme, dáme do mixéra a rozmixujeme na „ryžu“. Nemixujeme zbytočne dlho, inak pustí príliš veľa vody.

4

Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný syr a strúhanku, trochu soli a vajce.

5

Zo zmesi tvarujeme malé kúsky, kladieme ich na plech a pečieme z každej strany 15 – 20 minút dozlatista.

6

Tip: Karfiolové paličky sú vhodné ako hlavné jedlo, alebo ako príloha či snack na výlet.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept