Recepty Karé naprírodno pre štyroch

Suroviny

Nákupný zoznam Tesco:
720 g bravčového karé (bez kosti, plátky)
1 kg zemiakov (konzumné voľné neskoré)
1 strúčik cesnaku
1 kg cibule (balená)
Suroviny z domu:
soľ
mleté čierne korenie
rastlinny olej

Postup

1

Plátky bravčového karé mierne osolíme a okoreníme. Následne rozpálime olej a bravčové plátky orestujeme z každej strany tak, aby sa mäso zatiahlo.

2

Takto pripravené mäso následne naukladáme do zapekacej misy. Medzičasom na panvici, na ktorej sa nám restovalo mäsko, opražíme jednu nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou.

3

Chvíľu prevaríme, pridáme k mäsku a zakryjeme. Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme približne 20 minút.

4

Ako sa nám pečie mäso, očistíme zemiaky a uvaríme v osolenej vode. Hotové mäso so zemiakmi môžeme podávať so zeleninovou oblohou a ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept