Karamelizované orechy

Suroviny

200 g vlašských orechov (podľa chuti mandle, kešu, pekanové)
4 lyžice hnedého cukru
1 ČL perníkového korenia (možno vynechať)
100 g masla

Popis

Na panvici skaramelizujeme cukor, ale dáme pozor, aby nezačal tmavnúť, lebo by mohol prihorieť a zhorknúť. Keď bude mať zlatistú farbu, pridáme orechy, odstavíme z ohňa, dobre premiešame a hneď pridáme aj maslo, ktoré sa roztopí a sladké orechy oddelí od panvice. Zmes presypeme na papier na pečenie a necháme ju vychladnúť. Potom posypeme perníkovým korením (tento krok možno vynechať) a nožom rozkrájame na malé kúsky. Takéto orechy sú skvelé nielen na večerné chrumkanie, ale aj ako ozdoba na rôzne dezerty, koláče či palacinky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept