Recepty Kapustnica
s klobásou a so sušenými slivkami

Suroviny

250 g bielej kyslej kapusty
75 g medu
25 g sušených húb
60 g sušenej klobásy
75 g čerstvých šampiónov
75 g údeného mäsa
15 g cesnaku
500 ml smotana 33 %
25 g sušených sliviek
soľ
majorán
mleté čierne korenie
bobkový list
nové korenie

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Ak máte radi kyslejšiu kapustnicu, kyslú kapustu pred prípravou nepremývajte.“

Postup

1

Huby si vopred namočíme. Kapustu premyjeme v sitku a dáme variť vo vode. Pridáme bobkový list, nové korenie a huby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Necháme variť.

2

Keď sa chute spoja, pridáme nakrájanú sušenú klobásu, čerstvé šampiňóny, údené mäso a troška roztlačeného cesnaku. Všetko osolíme a okoreníme, pridáme slivky.

3

Kapustnicu necháme variť. Polievku ešte dochutíme a pridáme smotanu. Počkáme približne 30 minút, aby sa chute prepojili, a môžeme podávať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3