Recepty Kapria polievka

Suroviny

300 g mrkvy
100 g zeleru
100 g petržlenovej vňate
100 g masla
50 g hladkej múky
200 ml kyslej smotany (alebo bieleho smotanového jogurtu)
300 g mliečia
60 ml červeného vinného octu
80 ml bieleho vína
1 lyžica krupicového cukru
bageta (krutóny z 1 malej bagety, opečené na 2 lyžiciach olivového oleja)
petržlenová vňať
ikra
1 celý kapor (2 polky kapra bez hlavy)
na dochutenie
soľ
čierne korenie
muškátový oriešok
bobkový list
nové korenie

Popis

Kapra povaríme vo vriacej vode spolu so všetkým korením, scedíme a mäso oberieme. Koreňovú zeleninu nakrájame najemno alebo nastrúhame, osmažíme dozlatista na časti masla. Zo zvyšku masla a múky urobíme zápražku, vlejeme do precedeného vývaru, necháme zovrieť a dvadsať minút varíme. Ku koncu pridáme opraženú zeleninu a vlejeme smotanu. V malom hrnci zvaríme ocot, víno, cukor a soľ, pridáme ikry a mliečie. Varíme asi desať minút, potom necháme v marináde vychladnúť. Pokrájame a pridáme spolu s kockami bagety do polievky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept