Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Kuskus zalejeme vriacou vodou, odstavíme na 20 minút a necháme napučať.
Žihľavu nakrájame nadrobno, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, citrónovú šťavu a lyžicu medu. Pridáme do kuskusu a premiešame.
Kačku očistíme, umyjeme a naplníme vopred pripraveným kuskusom.
Pripravíme glazúru. V miske zmiešame marmeládu, sójovú omáčku, med, šťavu z dvoch pomarančov, citróna a ochutíme soľou a čiernym korením. Kačku dôkladne potrieme glazúrou a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečieme približne 2,5 hodiny (na posledných 15 minút ju prikryjeme alobalom, aby sa nespálila koža).
Následne pripravíme citrónový dresing. Citrón sparíme horúcou vodou, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Pridáme tri lyžice olivového oleja, čierne korenie, soľ, nakrájanú mätu a premiešame.
Mrkvy ošúpeme, umyjeme a dáme do hrnca s vriacou vodou približne na 5 minút. K uvareným mrkvám pridáme pastu harissa. Jej množstvo závisí od vás, podľa toho, aké pikantné jedlo chcete mať. Posypeme nadrobno nasekaným rozmarínom a polejeme citrónovým dresingom.