Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Väčší hrniec naplníme studenou vodou. Pridáme doň umyté kuracie stehná a privedieme ich do varu. Varíme jednu minútu a stehná následne scedíme a opláchneme pod studenou tečúcou vodou. Takto zaistíme, že vývar bude priehľadný a bez nečistôt.
Do veľkého hrnca dáme 2,5 litra vody, blanšírované kuracie stehná, soľ, celé čierne korenie, bobkové listy a ošúpanú cibuľu vcelku. Privedieme do varu a počas procesu varenia zbierame penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni necháme variť 1,5 hodiny.
Zatiaľ si pripravíme zeleninu. Zemiaky, mrkvu, zeler a petržlen ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na väčšie kusy. Odložíme bokom.
Keď sa mäso uvarí, vyberieme ho spolu s cibuľou a bobkovými listami. Cibuľu a bobkové listy vyhodíme. Mäso oberieme od kosti a odložíme bokom.
Do vývaru pridáme nachystanú zeleninu a zemiaky. Pokračujeme vo varení ešte 20–30 minút, kým zelenina nezmäkne. V polovici varenia pridáme hrášok.
Tesne pred dokončením pridáme šťavu z citróna a premiešame.
Hotovú polievku ozdobíme čerstvými reďkovkami a petržlenovou vňaťou.