Recepty Jarná kuracia polievka

Suroviny

4 kuracie stehná (Tesco Kuracie stehná horné)
l vody
1 cibuľa
2 bobkové listy
1 čl soli
½ PL čierneho korenia (celého)
3 zemiaky
4 mrkvy
2 petržleny
¼ zeleru
125 g mrazeného hrášku
1 citrón
Na ozdobu:
6 reďkoviek
8 PL petržlenovej vňate (nasekanej)

Postup

1

Väčší hrniec naplníme studenou vodou. Pridáme doň umyté kuracie stehná a privedieme ich do varu. Varíme jednu minútu a stehná následne scedíme a opláchneme pod studenou tečúcou vodou. Takto zaistíme, že vývar bude priehľadný a bez nečistôt.

2

Do veľkého hrnca dáme 2,5 litra vody, blanšírované kuracie stehná, soľ, celé čierne korenie, bobkové listy a ošúpanú cibuľu vcelku. Privedieme do varu a počas procesu varenia zbierame penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni necháme variť 1,5 hodiny.

3

Zatiaľ si pripravíme zeleninu. Zemiaky, mrkvu, zeler a petržlen ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na väčšie kusy. Odložíme bokom.

4

Keď sa mäso uvarí, vyberieme ho spolu s cibuľou a bobkovými listami. Cibuľu a bobkové listy vyhodíme. Mäso oberieme od kosti a odložíme bokom.

5

Do vývaru pridáme nachystanú zeleninu a zemiaky. Pokračujeme vo varení ešte 20–30 minút, kým zelenina nezmäkne. V polovici varenia pridáme hrášok.

6

Tesne pred dokončením pridáme šťavu z citróna a premiešame.

7

Hotovú polievku ozdobíme čerstvými reďkovkami a petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept