Recepty Hummus s pečeným pikantným kuraťom a so zeleninou

Suroviny

420 g hummusu (Tesco Plant Chef Hummus Trio)
400 g kuracieho stehna (vykostených kuracích stehien bez kože)
2 čajové lyžičky rímskej rasce
1 čajová lyžička mletého čili
1 čajová lyžička soli
½ čajovej lyžičky mletého koriandra
1 štipka mletého čierneho korenia
50 ml olivového oleja
1 ks cibule
2 ks cukety
40 g slnečnicových semiačok (opečených nasucho)
4 lyžice petržlenovej vňate
1 lyžica olivového oleja (na ozdobu)

Postup

1

Do misy dáme kuracie mäso nakrájané na tenké prúžky, rímsku rascu, čili, väčšiu časť soli, koriander a čierne korenie. Poriadne premiešame. Na panvici rozohrejeme polovicu olivového oleja a pridáme kuracie mäso. Opekáme za občasného miešania asi 10 – 15 minút. Odložíme bokom.

2

Na panvici rozohrejeme zvyšný olivový olej a pridáme na plátky nakrájanú cibuľu. Osolíme a restujeme 5 minút. Následne pridáme cuketu nakrájanú na plátky a opekáme dozlatista (asi 6 minút).

3

Hummus naservírujeme na veľký servírovací tanier, pridáme kuracie mäso, cuketu, opečené slnečnicové semienka a čerstvú petržlenovú vňať. Zalejeme olivovým olejom a podávame.

4

Tip: Tento pokrm môžete podávať napríklad s pita chlebom či so zeleninovými hranolkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept