Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Krúpky namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Pred varením ich precedíme a opláchneme. Na 2/3 masla orestujeme nakrájanú cibuľu a hríbiky. Pridáme krúpky, po chvíli aj víno a spoločne restujeme, kým sa alkohol celkom neodparí. Potom pridáme asi 300 ml vývaru, zamiešame a prudko varíme asi 5 minút. Počas varenia skúšame, či krúpy už zmäkli (na skus) – čas prípravy záleží od ich veľkosti. Ak sú krúpy stále mäkké, pridávame vývar a varíme, kým v hrnci neostane žiadna nadbytočná tekutina. Na záver pridáme prelisovaný cesnak, tymian a odstavíme z ohňa. Na záver primiešame kúsok masla a parmezán, vďaka ktorým bude mať jedlo krásne krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením.