Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mäso osolíme a okoreníme. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V liatinovom hrnci rozpálime masť a osolené a okorenené mäso necháme zo všetkých strán zatiahnuť. Pridáme cesnak, cibuľu a rozmarín, podlejeme vínom a vývarom. Prikryjeme vekom a vložíme do rúry zohriatej na 250 °C. Po polhodine stiahneme teplotu na 150 °C a za občasného polievania pečieme ďalšiu hodinu a pol.
Následne pridáme k mäsu vykôstkované slivky, hnedý cukor, ocot, sójovú omáčku, zázvor, cesnak, kajenské korenie a klinček. Za občasného premiešania pečieme ešte 20 minút.
Pripravíme si mrkvu. Ošúpeme ju a narežeme na tenké kolieska tak, aby zospodu zostala vcelku. Premiestnime ju na plech pokrytý papierom na pečenie. V malej miske zmiešame olivový olej, mletú červenú papriku, citrónovú šťavu, mleté feniklové semiačka, soľ a korenie. Zmesou dôkladne natrieme mrkvy a pečieme ich na 180 °C približne 30 minút.
Po dopečení mäso vyberieme a necháme odpočinúť, následne ho nakrájame. Servírujeme so slivkovou omáčkou z hrnca a s mrkvou hasselback.