Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na panvici osmažíme hrubé plátky slaniny a počkáme, kým nesčervenejú. Preložíme ich na tanier.
Hovädzie mäso ochutíme soľou a čiernym korením, obalíme v múke a položíme na rozohriatu panvicu s olivovým olejom. Z každej strany smažíme asi 5 minút a odstavíme.
Mrkvu nakrájanú na kolieska a cibuľu na väčšie kocky vložíme do veľkého liatinového hrnca s olivovým olejom, smažíme približne 5 minút, pridáme cesnak, víno, zeleninový vývar, paradajkový pretlak, bobkový list a čerstvý tymian. Následne pridáme orestovanú a na kocky nakrájanú slaninu a hovädzinu. Všetko prikryjeme. Dusíme na miernom plameni asi 2 hodiny. Občas premiešame.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do misky s dvoma lyžicami oleja, pridáme vetvičky rozmarínu, lyžičku čierneho korenia a lyžičku sladkej papriky. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 190 °C asi 25 minút. Podávame s mäsom, hustou omáčkou a zeleninou. Ozdobíme tymianom.