Recepty Hovädzie bulgogi s pa kimchi a ryžou

Suroviny

1 kg hovädzieho zadného
3 cibule (stredne veľké)
1 mrkva (stredne veľká)
1 čili paprička (malá)
150 g hríbikov (húb enoki)
250 ml vody
1 PL sójovej omáčky
1 PL olivového oleja
½ póru
100 g ryže (jazmínovej)
Marináda:
2 ČL sezamu
6 PL sójovej omáčky
125 ml vody
4 PL trstinového cukru
2 PL ryže (ryžového vína)
3 strúčiky cesnaku (ošúpané)
2 PL sezamového oleja
1 čl mletého čierneho korenia
Pa kimchi:
7 jarných cibuliek
2 čili papričky (malé)
1 čl mletého čili (sušeného)
2 PL slnečnicového oleja
1 pór (biela časť)
100 g zázvoru
7 strúčikov cesnaku (ošúpaných)
150 ml rybej omáčky
50 ml vody
50 g ryžovej múky
4 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie:
sezam

Postup

1

Pripravíme pa kimchi. Cesnak pretlačíme, pór nakrájame na pásiky, čili a zázvor nakrájame nadrobno a zmiešame v miske so zvyšnými ingredienciami. Natiahneme si rukavice a vzniknutú zmes dôkladne rozotrieme na jarnú cibuľku. Každú cibuľku v strede zaviažeme na uzol. Uložíme do vzduchotesnej nádoby a necháme naložené v chladničke dva dni.

2

Mäso nakrájame na malé, cca 3 cm široké prúžky. V miske zmiešame ingrediencie na marinádu, vložíme do nej mäso, dobre premiešame a necháme zakryté odstáť minimálne 30 minút.

3

Ryžu pripravíme podľa návodu.

4

Na grilovacej panvici opečieme namarinované mäso a na veľkom plameni ho orestujeme. Občas premiešame, kým mäso neskaramelizuje.

5

Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky. Čili, huby enoki a pór nakrájame nadrobno. Vložíme na rozpálenú panvicu s olejom a restujeme približne 5 minút. Pridáme mäso a zalejeme vodou, 1 PL sójovej omáčky a zvyškom marinády. Restujeme 3 minúty.

6

Podávame posypané sezamom. Ako prílohu podávame pa kimchi a ryžu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept