Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme variť, až kým nezmäkne. Po uvarení by mala byť hmotnosť tekvice cca 250 g. Odoberieme z nej 100 g na cesto a zvyšných 150 g necháme na náplň do koláča. Odobranú časť na cesto dobre rozmixujeme. Pridáme 1 vajíčko, rozpustené maslo a premiešame vareškou. Potom pridáme soľ a múku a ručne vypracujeme cesto. Malo by byť vláčne, nie príliš lepivé. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke. Zvyšnú časť tekvice rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme kozí syr a 2 vajcia. Zľahka premixujeme, kým nie je krém hladký. Pridáme nastrúhaný parmezán a smotanu na šľahanie. Podľa chuti osolíme a pridáme tymian. Tretinu cesta si odoberieme nabok. Zvyšnú časť natlačíme na dno kruhovej formy na pečenie. Nezabudnime cesto vytiahnuť aspoň 1 cm aj do strán. Na niekoľkých miestach prepichneme cesto na dne vidličkou a nalejeme naň pripravenú zmes so syrom. Dáme piecť do rúry na 180 °C cca 20 minút tak, aby náplň bola upečená a aby udržala navrchu druhé cesto. Z cesta, ktoré máme bokom, vyvaľkáme kruh vo veľkosti formy a vyrežeme halloweensku tvár podľa fantázie. Opatrne položíme na predpečené cesto a koláč dopečieme dozlatista (cca 10 minút, závisí od rúry).