Recepty Halloweensky tekvicový cheesecake

Suroviny

300 g tekvice hokkaido
160 g masla
3 vajcia
330 g hladkej múky špaldovej
¾ ČL soli
100 g kozieho syra (mäkkého)
20 g parmezánu (nastrúhaného)
100 ml smotany 30%
tymian (čerstvý)

Popis

Postup

Tekvicu nakrájame na malé kocky a dáme variť, až kým  nezmäkne. Po uvarení by mala byť hmotnosť tekvice cca 250 g. Odoberieme z nej 100 g na cesto a zvyšných 150 g necháme na náplň do koláča. Odobranú časť na cesto dobre rozmixujeme. Pridáme 1 vajíčko, rozpustené maslo a premiešame vareškou. Potom pridáme soľ a múku a ručne vypracujeme cesto. Malo by byť vláčne, nie príliš lepivé. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke. Zvyšnú časť tekvice  rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme kozí syr a 2 vajcia. Zľahka premixujeme, kým nie je krém hladký. Pridáme  nastrúhaný parmezán a smotanu na šľahanie. Podľa chuti osolíme a pridáme tymian. Tretinu cesta si odoberieme nabok. Zvyšnú časť natlačíme na dno kruhovej formy na pečenie. Nezabudnime cesto vytiahnuť aspoň 1 cm aj do strán. Na niekoľkých miestach prepichneme cesto na dne vidličkou a nalejeme naň pripravenú zmes so syrom. Dáme piecť do rúry na 180 °C cca 20 minút tak, aby náplň bola upečená a aby udržala navrchu druhé cesto.  Z cesta, ktoré máme bokom, vyvaľkáme kruh vo veľkosti formy a vyrežeme halloweensku tvár podľa fantázie. Opatrne položíme na predpečené cesto a koláč dopečieme dozlatista (cca 10 minút, závisí od rúry). 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept