Recepty Grilovaný syr s karamelizovaným ovocím, varenými zemiakmi a jogurtovým dresingom

Suroviny

1 syr camembert
250 g zemiakov
1 červené jablko
1 hruška
1 PL masla
1 PL medu
1 PL olivového oleja
čierne korenie
morská soľ
petržlenová vňať
Na dresing:
biely jogurt
1 strúčik cesnaku
morská soľ

Popis

Cena receptu sa môže líšiť v závislosti od aktuálnej ponuky.

Postup

1

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme na miernom plameni asi za 20 minút.

2

Po uvarení ich odstavíme bokom a premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

3

Grilovaciu panvicu rozohrejeme s kvapkou olivového oleja a opečieme na nej syr z oboch strán. Okoreníme a mierne osolíme.

4

Jablko a hrušku nakrájame na tenké plátky a ugrilujeme na masle z oboch strán. Po odložení bokom pokvapkáme medom.

5

Biely jogurt vymiešame s pretlačeným cesnakom a štipkou soli.

6

Grilovaný syr podávame s varenými zemiakmi, karamelizovaným jablkom a hruškou a s cesnakovým dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept