Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cuketu dobre umyjeme a pomocou škrabky z nej vytvoríme tenké plátky, ktoré osolíme a necháme 10 minút postáť. Následne osušíme, zľahka potrieme olejom a z oboch strán grilujeme.
Tofu nakrájame na plátky a takisto zľahka grilujeme z oboch strán. Grilované tofu obalíme grilovanými plátkami cukety.
Zemiaky umyjeme a pokrájame na mesiačiky. Nakrájané zemiaky zalejeme studenou vodou a necháme odstáť asi 30 minút, aby ich voda zbavila škrobu. Následne zemiaky osušíme a poukladáme na grilovaciu tácku. Potrieme ich olivovým olejom, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a provensalským korením a premiešame priamo na tácke. Zemiaky zakryjeme alobalom a grilujeme 50 – 60 minút podľa potreby.
Grilované tofu s cuketou a so zemiakmi podávame s jogurtovým dipom, ktorý pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu s prelisovaným strúčikom cesnaku, osolíme, okoreníme a dozdobíme petržlenovou vňaťou.