Recepty Grilované kuracie prsia v medovo-horčicovej marináde s roztlačenými zemiakmi

Suroviny

1 balenie kuracích pŕs
8 plátkov slaniny
1 štipka soli
Zemiaky
500 g zemiakov (malé)
2 PL masla
1 PL rozmarínu (čerstvý, nasekaný)
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka mletej červenej papriky
1 čl soli (na varenie zemiakov)

Postup

1

Zemiaky umyjeme, no neošúpeme. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou, privedieme do varu a osolíme. Varíme na miernom ohni 20 minút domäkka. Potom ich scedíme a necháme trochu vychladnúť.

2

Marinované kuracie prsia zabalíme do slaniny, ktorú môžeme prichytiť špáradlom. Položíme ich na rozohriaty gril a za pravidelného otáčania grilujeme 15 minút.

3

Uvarené zemiaky rozpučíme dlaňou alebo dnom pohára. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie, papriku a nasekaný rozmarín. Zmesou natrieme zemiaky z oboch strán. Následne ich rozložíme na gril a grilujeme z každej strany 5 minút.

4

Podávame s grilovaným mäsom v slanine, ozdobíme čili.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept