Recepty Grilované karé so slivkovou omáčkou

Suroviny

4 plátky bravčového karé (4-6 plátkov, bez kosti)
soľ
mleté čierne korenie
1 celá škorica
3 klinčeky
Slivková omáčka
200 g sušených sliviek
100 g slivkového džemu
1 ČL mletej škorice
3 klinčeky
½ dl rumu
1 dl smotany 30%

Popis

Karé umyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a okoreníme.

Z každej strany ho prudko upečieme na grile. Počas pečenia môžeme plátky mäsa potierať olivovým olejom, do ktorého sme pridali klinčeky a škoricu. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti mäsa.

Kým sa pečie, pripravíme omáčku. Slivkový džem, sušené slivky, klinčeky, mletú škoricu a rum povaríme. Na zriedenie môžeme pridať trochu sladkej smotany. Vytiahneme klinčeky aj škoricu a všetko rozmixujeme na hladkú omáčku, ktorú dochutíme soľou a korením.

Grilované karé so slivkovou omáčkou

Môžeme ju podávať horúcu aj studenú.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept