Recepty Grilované hríbové špízy

Suroviny

1 kg šampiňónov (alebo iných hríbov hríbovitého tvaru)
2 PL balzamikového octu
1 ČL sójovej omáčky
3 strúčiky cesnaku
½ ČL tymiánu
soľ
mleté čierne korenie
špajdla (alebo grilovacie ihlice na napichovanie)

Postup

1

Pripravíme si marinádu: Očistený cesnak prelisujeme do misy, pridáme k nemu balsamico, sójovú omáčku a nadrobno nasekaný tymian. Pridáme trochu soli a korenia.

2

Očistené hríby nakrájame na asi centimeter hrubé plátky.

3

Hríby namočíme do pripravenej marinády na 30 minút.

4

Marinované hríby ponapichujeme na špajdle alebo grilovacie ihlice.

5

Opekáme asi 2 – 3 minúty z každej strany.

6

Tip: Podávajte ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept