Recepty Grilované bravčové rebierka v marináde s nakladanými pečenými paprikami

Suroviny

600 g bravčových rebierok (Tesco Grill Master bravčových rebierok v Porto marináde)
Pečené nakladané papriky
4 ks papriky (rôzne farby)
4 strúčiky cesnaku
250 ml vínneho octu
250 ml vody
50 g kryštálového cukru
1 čl soli
1 zväzok kôpru
1 čl čili papričky (malé kúsky, nie mleté)

Postup

1

Celé umyté a osušené papriky položíme na gril a za pravidelného otáčania grilujeme približne 10 minút. Keď uvidíme čierne fliačky, stiahneme z grilu a necháme vychladnúť. Vychladnuté papriky ošúpeme a zbavíme semienok. Potom ich nakrájame na tenké plátky.

2

V miske zmiešame vodu, ocot, soľ, cukor a čili. Pridáme cesnak a kôpor (vcelku) a na záver ešte grilované papriky. Necháme odstáť (najlepšie cez noc).

3

Marinované rebierka položíme na gril a grilujeme približne 30 až 40 minút. Počas grilovania pravidelne otáčame.

4

Podávame s grilovanými paprikami v náleve.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept