Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Baklažán a cuketu nakrájame na kolieska a osolíme. Len čo sa zelenina zbaví prebytočnej vody, utrieme ju papierovými obrúskami. Papriky očistíme a zbavíme semiačok. Nakrájame ich na širšie plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Skôr ako začneme grilovať zeleninu, pripravíme si tri druhy dipov. Začneme s cesnakovým dipom. Strúčiky cesnaku grilujeme, kým nebudú mäkké a nezískajú zlatohnedú farbu. Necháme ich vychladnúť a očistíme šupku. Obsah roztlačíme vidličkou a zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Jogurtový dip je na prípravu jednoduchší a rýchlejší. Biely jogurt zmiešame s majonézou a kečupom. Podľa chuti pridáme worcesterskú omáčku, sladkú papriku a čierne korenie. Nakoniec si pripravíme paradajkový dip. Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Na rozpálenej panvici osmažíme cibuľu s papričkou a pridáme paradajkové pyré, lisovaný cesnak, cukor, škoricu a podľa chuti osolíme aj okoreníme. Krátko povaríme. Omáčku potom ešte rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Potom si v ďalšej miske zmiešame trochu olivového oleja s limetkovou šťavou. Ochutíme čiernym korením a soľou. Počas grilovania potierame zeleninu touto marinádou. Len čo je zelenina hotová, podávame ju spoločne s dipmi.