Recepty Grilovaná tortilla pre vegetariánov

Suroviny

2 tortillové placky
2 paradajky
1 cuketa
1 baklažán
2 jarné cibuľky
2 papriky
2 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
2 lyžice olivového oleja
parmezán
bazalka (niekoľko)
petržlenová vňať
štvorfarebné korenie

Popis

Začneme s prípravou zeleniny. Cukety a baklažán očistíme, baklažán nakrájame na plátky a cuketu na kolieska. Baklažán aj cuketu osolíme z oboch strán a necháme vypotiť. Potom plátky umyjeme a utrieme papierovými obrúskami.

Paradajky a papriky očistíme. Papriky zbavíme semienok a nakrájame ich na väčšie plátky. Červenú cibuľu olúpeme a nakrájame na väčšie rezance. Jarnú cibuľku rozdelíme na menšie časti, stále však dostatočne veľké na to, aby sme ich mohli pohodlne grilovať.

V miske zmiešame olivový olej, lisovaný cesnak, mleté farebné korenie, nakrájanú čerstvú bazalku a petržlenovú vňať. Môžeme však použiť aj sušené bylinky.

Všetku zeleninu pripravíme na grile a počas grilovania ju potierame ochuteným olejom. Zeleninu, zvlášť drobnejšie kúsky, môžeme grilovať v alobale alebo na hliníkovej miske. Len čo bude zelenina hotová, pripravíme si tortilly, ktoré stačí zľahka ohriať z oboch strán, aby boli chrumkavé.

Do tortilly zabalíme zeleninu, paradajky nakrájame na menšie kúsky, všetko posypeme strúhaným parmezánom a môžeme servírovať.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept