Recepty Grécky syr obalený v quinoe, podávaný so šampiňónmi v bylinkovom masle a s jogurtovým dipom

Suroviny

Grécky syr obalený v quinoe:
200 g syra na grilovania (Tesco gréckeho prírodného polotučného polotvrdého syra na grilovanie)
70 g quinoi (mix bielej, červenej a čiernej)
1 vajce
3 PL hladkej múky
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka mletej červenej papriky
Šampiňóny na rošte:
200 g šampiňónov (hnedých)
1 PL olivového oleja
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
Bylinkové maslo:
50 g masla
2 PL petržlenovej vňate (nasekanej)
1 PL oregana (čerstvého nasekaného)
1 PL bazalky (čerstvej nasekanej)
1 strúčik cesnaku
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
Jogurtový dip:
50 g gréckeho jogurtu
1 štipka soli
1 štipka mletého ružového korenia
1 štipka mletej rasce
1 štipka mletého čili
1 štipka mletej červenej papriky
1 strúčik cesnaku

Postup

1

Pripravíme si šampiňóny. Najprv ich očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich vložíme do misky, polejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Všetko poriadne zamiešame. Napichujeme na špajle. Ak sú šampiňóny príliš veľké, rozkrojíme ich na polovicu. Položíme na rozohriaty gril a grilujeme približne 15 – 20 minút.

2

Medzitým si prichystáme jogurtový dip. V miske zmiešame jogurt, soľ, ružové korenie, rascu, čili, mletú papriku a roztlačený cesnak. Hotový dip dáme chladiť.

3

Pripravíme si tri misky. Do jednej nasypeme múku, do druhej rozbijeme vajce a do tretej nasypeme quinou.

4

Syr rozrežeme pozdĺžne na polovicu. V malej miske zmiešame soľ, korenie a mletú papriku. Zmesou potrieme syr z každej strany. Následne ho obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v quinoe.

5

Takto pripravený syr grilujeme z každej strany 4-5 minút.

6

Pripravíme si bylinkové maslo. V miske zmiešame roztopené maslo s pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, oreganom, bazalkou, soľou a korením.

7

Ugrilované šampiňóny prelejeme bylinkovým maslom. Servírujeme s grilovaným syrom a vychladeným jogurtovým dipom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept