Zatvoriť
Vitajte v
Boli ste presmerovaní na našu novú stránku plnú inšpirácie, ktorá bola prispôsobená práve pre vás.
Pokračovať
Recepty Gnocchi s gorgonzolou, hruškou a vlašskými orechmi

Suroviny

500 g zemiakov
50 g soli
150 g hladkej múky
1 g muškátového orieška
3 žĺtky
250 g gorgonzoly
175 ml smotany 30%
125 g hrušiek
25 g vlašských orechov
25 g rukoly

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Syrovú omáčku nemusíte soliť, keďže samotná gorgonzola je dostatočne slaná.“

Postup

1

V slanej vode si uvaríme zemiaky v šupke. Následne ich ošúpeme a pretlačíme alebo najemno nastrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku, muškátový oriešok a žĺtky.

2

Zo surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré ďalej tvarujeme do valčekov hrubých asi ako palec. Tie nakrájame na malé kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme na plech a pridáme pár kvapiek olivového oleja alebo kocku masla.

3

Omáčku si spravíme jednoducho. Syr najskôr roztopíme v smotane a zredukujeme a následne môžeme prešľahať ponorným mixérom.

4

Zmiešame s gnocchi a podávame. Navrch dáme nakrájanú, ošúpanú hrušku a vlašské orechy opečené nasucho na panvici. Pridáme rukolu a skvelé jedlo je hotové. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept