Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Chutné recepty Martina Nováka
Martinov tip:
„Syrovú omáčku nemusíte soliť, keďže samotná gorgonzola je dostatočne slaná.“
V slanej vode si uvaríme zemiaky v šupke. Následne ich ošúpeme a pretlačíme alebo najemno nastrúhame. Pridáme soľ, hladkú múku, muškátový oriešok a žĺtky.
Zo surovín vypracujeme tuhé cesto, ktoré ďalej tvarujeme do valčekov hrubých asi ako palec. Tie nakrájame na malé kúsky a uvaríme v osolenej vode. Potom ich vyberieme na plech a pridáme pár kvapiek olivového oleja alebo kocku masla.
Omáčku si spravíme jednoducho. Syr najskôr roztopíme v smotane a zredukujeme a následne môžeme prešľahať ponorným mixérom.
Zmiešame s gnocchi a podávame. Navrch dáme nakrájanú, ošúpanú hrušku a vlašské orechy opečené nasucho na panvici. Pridáme rukolu a skvelé jedlo je hotové. Dobrú chuť!