Recepty Francúzska vínna sliepka

Suroviny

1 celý kohút (alebo sliepka)
100 g masla
1 PL olivového oleja
400 ml červeného vína (suchého)
2 PL koňaku
2 bagety (veľké francúzske)
2 strúčiky cesnaku
100 g mrkvy
100 g petržlenovej vňate
60 g slaniny
2 PL paradajkového pretlaku
2 ks bobkového listu
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Kohúta alebo sliepku umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osolíme a okoreníme.

Slaninu, petržlen a mrkvu nakrájame nadrobno, opečieme na oleji a vyberieme. Do výpeku pridáme maslo a mäso, ktoré zo všetkých strán prudko orestujeme. K mäsu pridáme slaninu s mrkvou a petržlenom, zalejeme vínom, dochutíme koňakom, paradajkovým pretlakom, bobkovým listom, bylinkami, prelisovaným cesnakom a prikryté pomaly dusíme 90 minút domäkka. Podľa potreby podlievame vínom. Podávame s bagetou natretou maslom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept