Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si pečenú zeleninu. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesnak ošúpeme. Šampiňóny očistíme a necháme vcelku. Karfiol očistíme a rozdelíme na malé kúsky. Kapiu očistíme a nakrájame na väčšie pásiky. Šampiňóny, karfiol, kapiu a cesnak a paradajky dáme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom a pridáme provensalské korenie, soľ, čierne korenie a premiešame, aby sa suroviny spojili. Zeleninu dáme na plech a vložíme do predhriatej rúry. Restujeme 20 – 30 minút.
Medzitým si pripravíme tresku. Tresku osušíme a pokvapkáme 1 polievkovou lyžicou citrónovej šťavy. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Roztopíme si maslo. V miske zmiešame strúhanku, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, rozpustené maslo, cesnakový prášok a papriku
Tresku obalíme v panko strúhanke z oboch strán a jemne pritlačíme, aby sa dobre prilepila. Položíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie a posypeme ešte zvyškom strúhanky. Pečieme 12 – 14 minút na 185 °C.
Medzitým si pripravíme horčicovú omáčku. Na panvici rozohrejeme olivový olej a nadrobno nasekanú šalotku a restujeme 2 – 3 minúty. Pridáme koňak a za stáleho miešania varíme ďalšie 2 – 3 minúty alebo dovtedy, kým sa neodparí alkohol. Prilejeme smotanu, teplotu znížime na minimum a varíme 5 – 6 minút. Podľa chuti pridáme horčicu, osolíme a okoreníme. Premiešame, stiahneme z ohňa a odložíme bokom.
Pečenú zeleninu pred podávaním zmiešame s čerstvým nasekaným petržlenom. Podávame s pečenou treskou a dijonskou horčicou.