Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Figy nakrájame na štvrtinky a 8 kúskov si necháme bokom na dekoráciu. V menšom hrnci spolu zmiešame šťavu a kôru z pomaranča so šťavou z citróna a s medom. Varíme na miernom ohni, až sa med nerozpustí. Vypneme sporák a do sirupu dáme nakrájané figy, ktoré necháme 10 minút odstáť. Mascarpone vymiešame s cukrom a naplníme poháre: na dno dáme vrstvu mascarpone, potom marinované figy a nakoniec nalámané piškóty, ktoré sme si namočili v sirupe. Ak nám ostalo mascarpone, môžeme pridať ešte jednu vrstvu. Na záver dozdobíme poháre čerstvými figami.