Recepty Figy s mascarpone

Suroviny

250 g mascarpone
4 PL práškového cukru
6 fíg
4 cukrárske piškóty
1 pomaranč (šťava a kôra)
1 citrón (len šťava)
2 PL medu

Popis

Figy nakrájame na štvrtinky a 8 kúskov si necháme bokom na dekoráciu. V menšom hrnci spolu zmiešame šťavu a kôru z pomaranča so šťavou z citróna a s medom. Varíme na miernom ohni, až sa med nerozpustí. Vypneme sporák a do sirupu dáme nakrájané figy, ktoré necháme 10 minút odstáť. Mascarpone vymiešame s cukrom a naplníme poháre: na dno dáme vrstvu mascarpone, potom marinované figy a nakoniec nalámané piškóty, ktoré sme si namočili v sirupe. Ak nám ostalo mascarpone, môžeme pridať ešte jednu vrstvu. Na záver dozdobíme poháre čerstvými figami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept