Recepty Fazuľky so šampiňónmi

Suroviny

250 g zelenej fazule
100 g slaniny (prerastenej)
200 g šampiňónov
čierne korenie
1 PL olivového oleja
soľ

Popis

Slaninu nakrájame na malé kúsky a pomaly ju opekáme na panvici, aby sa vypiekol všetok tuk. Keď bude takmer chrumkavá, časť tuku z nej odoberieme a pridáme na štvrtinky nakrájané šampiňóny. Dobre premiešame a restujeme zhruba 10 minút, kým huby nezmäknú.

Zelené fazuľky umyjeme, odkrojíme z nich konce a dáme ich variť do vriacej vody na 5 až 7 minút.

Uvarené fazuľky scedíme, pridáme do panvice so šampiňónmi a zmes dobre premiešame, aby sa spojili všetky chute. Pred podávaním jemne okoreníme a osolíme.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept