Recepty Fazuľkový snack

Suroviny

250 g zelenej fazule
3 plátky slaniny (prerastenej)
2 ČL trstinového cukru
soľ (lupienková)

Popis

Fazuľky dáme do vriacej vody a varíme ich asi 3 – 5 minút. Scedíme ich a okamžite schladíme v studenej vode, aby nestratili prirodzene zelenú farbu.

Na panvici opečieme plátky slaniny tak, že ju posypeme trstinovým cukrom a z vrchu pritlačíme ďalšou panvicou alebo hrncom, aby sa nepokrútila. Keď je slanina vypečená, nakrájame ju na menšie kúsky.

Uvarenú fazuľku posypeme opečenou slaninou a lupienkovou soľou.

Malý tip: Lupienková soľ je jemnejšia ako bežná soľ. Ak ju však nemáte, môžete použiť obyčajnú.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept