Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ryžu prepláchneme a dáme ju do hrnca s vodou. Privedieme do varu a potom varíme ešte 3 minúty na prudkom ohni. Následne hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni max. 5 minút (pokiaľ sa vyvarí naozaj všetka voda). Necháme ryžu odpočinúť. Nálev, ktorý pridáme do uvarenej ryže, si pripravíme z jednej lyžice cukru, jednej lyžičky soli a dvoch lyžíc octu. Ryžu dáme do misy, prilejeme nálev z octu a opatrne zamiešame. Potom necháme ryžu v miske vychladnúť. Medzitým si pripravíme plátky rias, ktoré si položíme na bambusové podložky. Na dolnú polovicu plátku uložíme vrstvu ryže a ide sa na náplň. Kreativite pri tvorbe sushi sa medze nekladú. Avokádo či lososa nakrájame na úzke rezance a následne ich uložíme na pripravenú ryžu. Okraje riasy navlhčíme vodou alebo octom a pomocou bambusovej podložky opatrne vyformujeme do rolky. Následne necháme svoj výtvor chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájame ostrým nožom na kúsky hrubé 2 – 4 cm. Podávame namočené v sójovej omáčke s wasabi a každé sústo striedame s kúskom zázvoru pre vyčistenie chuti.