Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
"Prinútiť deti a mladých ľudí konzumovať ryby nebýva vôbec jednoduché - rybie prsty sú snáď jedinou výnimkou. Tie doma pripravené predstavujú jednoznačne lepšiu variantu ako kupované polotovary, pri ktorých hrozí, že nebudú obsahovať deklarované množstvo mäsa. Výrobcovia naviac mnohokrát používajú prídavné látky vrátane zvýrazňovačov chutí, ktorých konzumácia deťmi je nevhodná. Mäso z morských rýb je pritom zdravé, obsahuje okrem vitamínov a omega 3 mastných kyselín, tiež plnohodnotné bielkoviny a jód, ktoré sú pre správny vývoj detí dôležité. Ak budete rybie prsty smažiť, olej rozhodne neprepaľujte, nesmie sa vám z neho dymiť. Usmažené prsty by mali mať zlatistú farbu, určite nedávajte deťom prepálené kúsky. Pred samotným servírovaním nechajte olej odkvapkať na obrúsku a servírujte s citrónom, "odporúča odborníčka na zdravú výživu Zuzana Pavelková Šafářová.
Filé udusíme.
Rybu rozoberieme na kúsky a zbavíme prípadných kostí.
Premiešame vidličkou s ovsenými vločkami.
Pridáme vajce, soľ, citrónovú šťavu.
Vytvoríme hustú zmes a dáme ju na 15 minút do chladu.
Z rybacej zmesi tvarujeme malé podlhovasté fašírky v tvare rybích prstov.
Rybie prsty obaľujeme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke a vyprážame. Podávame so zemiakovou kašou. Tip: Namiesto vysmážania môžete rybie prsty upiecť v rúre.