Recepty Domáca pivová BBQ omáčka

Suroviny

¼ šálky čierneho piva
1 šálka kečupu
¼ šálky hnedého cukru
¼ šálky jablčného octu
¼ šálky cibule (nadrobno nasekanej)
1 PL medu
1 PL worčestrovej omáčky

Postup

1

Všetko spolu zmiešame v hrnci a za stáleho miešania zohrievame asi 35 minút.

2

Necháme asi 5 minút vychladnúť a rozmixujeme na hladkú konzistenciu.

3

Tip: Z tohto množstva vyjde asi 2,5 šálky omáčky. Nespotrebovanú nalejeme do čistého zaváraninového pohára, poriadne uzavrieme, zalejeme vodou a po zovretí varíme asi 5 minút. Takto zavarená omáčka nám vydrží po celú grilovaciu sezónu.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept