Recepty Čokoládová pena s mandarínkami

Suroviny

150 g bielej čokolády
150 ml smotany 30%
2 vajcia (žĺtky)
2 mandarínky (len šťava)
1 mandarínka (na ozdobenie)

Popis

"Pri príprave by sa dalo vymeniť klasickú smotanu za menej kalorickú kyslú a bielu čokoládu za takú, ktorá má vyšší obsah kakaa a menej cukru. Samotné kakao je zdroj horčíka a pôsobí ako antioxidant. Žĺtok obohatí dezert o vitamíny skupiny B, vitamíny A, D, K, kyselinu listovú, horčík, draslík, fluór a jód. Ak však bielu čokoládu milujete, občas si ju doprajte. Neustále odopieranie si nie je správna cesta. S dezertom ale vždy počkajte pol hodiny po hlavnom jedle," odporúča nutričná špecialistka Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup

1

Smotanu zohrejeme v miske nad parou.

2

Keď je horúca, vsypeme do nej čokoládu nalámanú na kúsky a miešaním vytvoríme hladký krém.

3

Do horúceho krému nad vodným kúpeľom vmiešame dva žĺtky a krém dôkladne premiešame.

4

Odstavíme, necháme chvíľu schladnúť a prilejeme mandarínkovú šťavu.

5

Naporciujeme do pohárov a dáme na dve hodiny do chladničky.

6

Podávame ozdobené mesiačikmi mandarínky, prípadne so šľahačkou.

7

Tieto poháre môžu byť i moderným variantom známeho teplého smotanového krému šodó, takže ich môžeme podávať i teplé.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept