Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
"Pri príprave by sa dalo vymeniť klasickú smotanu za menej kalorickú kyslú a bielu čokoládu za takú, ktorá má vyšší obsah kakaa a menej cukru. Samotné kakao je zdroj horčíka a pôsobí ako antioxidant. Žĺtok obohatí dezert o vitamíny skupiny B, vitamíny A, D, K, kyselinu listovú, horčík, draslík, fluór a jód. Ak však bielu čokoládu milujete, občas si ju doprajte. Neustále odopieranie si nie je správna cesta. S dezertom ale vždy počkajte pol hodiny po hlavnom jedle," odporúča nutričná špecialistka Zuzana Pavelková Šafářová.
Smotanu zohrejeme v miske nad parou.
Keď je horúca, vsypeme do nej čokoládu nalámanú na kúsky a miešaním vytvoríme hladký krém.
Do horúceho krému nad vodným kúpeľom vmiešame dva žĺtky a krém dôkladne premiešame.
Odstavíme, necháme chvíľu schladnúť a prilejeme mandarínkovú šťavu.
Naporciujeme do pohárov a dáme na dve hodiny do chladničky.
Podávame ozdobené mesiačikmi mandarínky, prípadne so šľahačkou.
Tieto poháre môžu byť i moderným variantom známeho teplého smotanového krému šodó, takže ich môžeme podávať i teplé.